Wil jij online groeien met je bedrijf? Zoekmachine marketing:

alt tekst seo

Tegenwoordig zit een groot aantal van de mensen dagelijks op het internet, er is dus een perfecte mogelijkheid om voor jouw bedrijf meer conversies te creëren. Dit is allemaal mogelijk met zoekmachinemarketing. In deze blog krijg je precies te weten wat zoekmachine marketing inhoud.

Wat is zoekmachine marketing ?

Bij zoekmachine marketing is het doel om de betaalde en niet betaalde zoekresultaten te optimaliseren voor de in de zoekmachines. Zoekmachine marketing kun je onderverdelen in Zoekmachine optimalisatie (SEO, niet betaald) en Zoekmachine adverteren (SEA, betaald). Wanneer je dus in de zoekmachine iets op zoekt, dan zul je boven aan de pagina eerst de SEA resultaten zien en daaronder die van SEO, de gehele pagina met alle zoekresultaten wordt ook wel Search Engine Results Page (SERP) genoemd.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van de organische zoekresultaten. Het doel hiervan is om beter vindbaar te worden online en zo op een langer termijn de hoogste positie zien te veroveren. Bij SEO spreken we van een langer termijn investering, uiteindelijk wordt je namelijk terug betaald met een goede positie bovenaan in de zoekmachine.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Bij zoekmachine adverteren (SEA) wordt in vergelijking met zoekmachine optimalisatie (SEO) redelijk snel progressie geboekt. Dit komt natuurlijk omdat je bij SEA betaald voor je positie en je dan dus direct zichtbaar bent bovenaan. Dit klinkt eenvoudig maar ook bij SEA komt er nog best wat bij kijken, je moet namelijk ervoor zorgen dat jouw doelgroep je advertentie op het juiste moment ziet. 

Zoekmachine marketing kun je laten uitvoeren door een online marketing bureau zoals DoubleSmart, deze mensen zijn gespecialiseerd in het laten groeien van jouw website en daarmee dus je onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *