Wil je werken in de bouw?

De bouw is een enorm grote sector. Als je er over nadenkt, zijn er overal wel verbouwingen aan de gang. Het is een sector die maar blijft groeien en nooit stil ligt. Ben jij geïnteresseerd in het werken in de bouw, maar weet je niet zo goed of het iets voor jou is? Lees dan vooral even verder! In dit artikel vertellen we je graag meer over hoe het is om te werken in de bouw en waar je rekening mee moet houden. Lees dus gauw verder!

Grote werkgelegenheid

Zoals we net al benoemden, blijft de bouw sector steeds maar groeien. Dit zorgt er dus ook voor dat er altijd wel werk te vinden is. Zo is het aantal vacatures over de laatste jaren verdubbeld! Ben je op zoek naar een baan in de bouw? Dan is de kans dus groot dat je snel een baan kunt vinden die bij je past. Steeds meer mensen gaan daarom ook werken in de bouw. Het is een baan met zekerheid.

Doorgroeimogelijkheden

Naast de grote werkgelegenheid, heb je in de bouw ook de kans om door te groeien. Je doet in principe werkervaring op als je gaat werken. Hier heb je dus geen speciaal diploma nodig. Met de kennis die je hebt kun je dus weer flink doorgroeien en eindigen waar je dromen liggen!

Diploma’s halen

Als je in de bouw wilt werken, zijn er een aantal diploma’s die je kunt behalen. Zo is het heel belangrijk dat je leert hoe je veilig kunt werken. Dit betekent dat je veilig kunt werken met machines en apparaten en dat je weet wat voor risico’s er op de loer liggen. Hiervoor kun je een VCA basis examen bij in1keerVCA volgen. Met dit certificaat laat je zien dat je je bewust bent van alle risico’s en weet hoe je veilig kunt werken. Ben je een leidinggevende of ZZP’er? Dan kun je kiezen voor een VCA VOL cursus. Dit is weer een speciaal diploma, wat betekent ‘veiligheid voor operationeel leidinggevenden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *