Eens in de zoveel jaar vragen mensen aan hun huisarts om een algehele gezondheidscheck. Hierbij worden bijvoorbeeld de bloeddruk en bloedwaardes bekeken en wordt er geluisterd naar de longen en het hart. Maar ook op de werkvloer is het belangrijk dat werkgevers zeker weten dat hun werknemers gezond zijn. Daarom is het Preventief Medisch Onderzoek ingesteld. Maar wat houdt dit precies in en wanneer heb je dit nodig? Je leest het hier!

Waarom het Preventief Medisch Onderzoek?

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) wordt ingezet door de werkgevers en is bedoeld om werknemers meer duidelijkheid te geven over hun psychische en fysieke gezondheid. Dit is ook voor een werkgever belangrijk om te weten, aangezien ze hiermee de vitaliteit binnen het bedrijf kunnen verbeteren. Ook krijgen werkgevers op deze manier inzicht in dreigend verzuim, wat werk gerelateerd zou kunnen zijn.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Tijdens het onderzoek zullen de werknemers vragenlijsten krijgen die zij moeten invullen, met betrekking tot hun gezondheid. Hiernaast krijgen zij gesprekken met vitaliteits- en gezondheidsdeskundigen en worden er eventueel kleine testjes gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het meten van het cholesterolgehalte of de bloedsuikerspiegel. Deze onderzoeken kunnen plaatsvinden op het bedrijf zelf of op een externe locatie. Na het onderzoek kan de werknemer worden voorzien van arbeidsdeskundig advies.

Wanneer gaat het onderzoek van start?

Een Preventief Medisch Onderzoek voldoet aan een wettelijke verplichting. Het is dus voor ieder bedrijf in elk soort branche noodzakelijk om de gezondheid van de werknemers te onderzoeken. Dit betreft dus geen taken van de arbodienst. Hoe het onderzoek er precies uitziet en wanneer het onderzoek wordt gedaan, verschilt weer per werkgever. Over het algemeen geldt dat het Preventief Medisch Onderzoek om de zoveel jaar, al dan niet één keer per jaar, wordt afgenomen. De deelnamen aan het onderzoek is vrijwillig en in uitzonderlijke situaties verplicht.