Waarom je hulp nodig hebt bij onderhoud van een bedrijfspand

Onderhoud bedrijfspand

Vastgoed in je bezit hebben is een verstandige investering. Of het nu gaat om een woonhuis of een bedrijfspand: je kunt er geld aan verdienen en de waarde daalt al het goed is niet heel snel. Onderhoud aan een bedrijfspand of wooncomplex is echter niet gratis. Je moet dus wel goed nadenken over waar je aan begint. 

Onderhoud bedrijfspand

Laten we bij het voorbeeld van een bedrijfspand blijven. Jij bent dan als onderhouder en bezitter verantwoordelijk voor:

  • adequate sanitaire voorzieningen
  • licht en een prettige temperatuur
  • in sommige gevallen IT-voorzieningen
  • bureaus en stoelen
  • inrichting van het pand en onderhoud van deze objecten
  • koffie- en theefaciliteiten

Bepaal zelf wat

Het lijstje hierboven is slechts een opsomming van enkele dingen die onder het onderhoud van een bedrijfspand kunnen vallen. Of dit ook echt bij de prijs inbegrepen zit dat bepaal jij natuurlijk zelf samen met de huurder maar in de meeste gevallen wil een ondernemer die een bedrijfspand huurt dat er voorzieningen aanwezig zijn om gebruik van te maken. Daar ben jij dus verantwoordelijk voor.

Onderhoud bedrijfspand

Hulp inschakelen

Het is daarom dat steeds meer pandeigenaren ervoor kiezen om hulp in te schakelen bij het onderhouden en runnen van hun bedrijfspand. Je kunt dit gewoon aan iemand vragen die je kent. Die zet je dan op de loonlijst en dan ben je er klaar voor, toch? Nee, je kunt beter een echt goede facilitair manager zoeken. Iemand die gespecialiseerd is in het onderhoud en huishouden van een kantoorpand. Het is namelijk echt een vak apart.