Sparen met hoge rente: het kan nog wel

sparen

Niets fijner dan geld verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Daarom willen we allemaal sparen met hoge rente: je geld staat veilig op een rekening terwijl het langzaam meer wordt. Helaas zijn rentes lager dan ooit en kun je amper meer verdienen op je spaargeld. Of toch wel?

Sparen met hoge rente kan nog steeds, bijvoorbeeld wanneer je:

  • een internetspaarrekening aanvraagt
  • investeert in beleggingen
  • spaart in de vorm van vastgoed
sparen op rekening

Vastzetten van je geld

Elke vorm van sparen in anders, maar er is een ding om te onthouden dat doorgaans opgaat: hoe langer je geld vaststaat, hoe meer het je op kan leveren. Spaarrekeningen die vrij opneembaar zijn en waar je geen limiet aan stelt, leveren doorgaans weinig op. Je geld vastzetten voor een langere periode of beleggen zonder vrij opnemen, leveren weer meer op.

sparen voor ietrs leuks

Depositogarantiestelsel

We hebben in dit land en de rest van Europa een vrij ernstige financiële crisis gehad. Tijdens die crisis verloren veel mensen geld; ook geld waarvan ze dachten dat het veilig stond. Om dit soort dingen te voorkomen, moet je nu de tijd nemen om je te verdiepen in de garanties bij de spaarrekening. 

Het liefste wil je een spaarrekening die valt onder het depositogarantiestelsel. Dit is een stelsel dat de veiligheid van jouw spaargeld garandeert tot een bepaald bedrag. Het is een maatregel van de overheid om het zuurverdiende spaargeld van mensen veilig te stellen. Het basisbedrag dat op deze manier gegarandeerd is, staat op een ton per persoon.