Wat is het eerste dat jij doet als je op kantoor komt? Een kopje koffie pakken natuurlijk! Dit is een goede manier om de werkdag goed te beginnen. Niet alleen aan het begin van de dag, maar ook gedurende de werktijd is het fijn om af en toe een kop koffie te pakken. Er zitten veel voordelen aan het pakken van meerdere koppen koffie op een dag. 

Genieten

Ten eerste is het natuurlijk lekker om te genieten van je warme drank. Het is iets om naar uit te kijken terwijl je een moeilijke taak aan het doen bent. Het is dan ook belangrijk dat je een goede koffiemachine op het kantoor hebt staan. Als je een koffiemachine met een slechte kwaliteit hebt staan zul je niet of minder van de voordelen kunnen genieten.

Productiviteit

Ten tweede is het ook nog eens heel goed voor je productiviteit. Het nemen van korte pauzes verhoogt je concentratie aanzienlijk. Doordat je even kort niet met je taak bezig bent, zul je daarna weer met een frisse blik er naar kunnen kijken. 

Een korte pauze kan je natuurlijk ook alleen achter je bureau nemen, maar dan mis je voordelen die je wel hebt als je koffie gaat pakken. Doordat je even beweegt en je benen strekt, worden je spieren veel minder stijf. Als je de hele dag op je bureaustoel blijft zitten, zal je dit echt in je benen voelen als je weer naar huis gaat. Er zal ook meer zuurstof naar je hersenen gaan als je af en toe wat loopt, waardoor je concentratie zal verbeteren.

Creativiteit

Verder kan je in de tijd dat je je kopje koffie pakt en drinkt even praten met je collega’s. Dit is natuurlijk erg gezellig en kan je een positief gevoel geven, waardoor je ook weer met een positieve instelling verder gaat met je werk. Het kan er ook voor zorgen dat je creatiever of innovatiever wordt in je werk, omdat je inspiratie krijgt van anderen. Zo kan je tijdens je koffiepauze overleggen met je collega over dat ene probleem wat je steeds maar niet opgelost krijgt.

Kortom: zorg voor een goede koffiemachine en je werk zal zeker verbeteren!
Bron: https://www.giocoffee.nl/