Het vinden van een perfecte baan kan soms nogal een uitdaging zijn. Of er zijn niet voldoende functies beschikbaar of je moet met een andere functie beginnen om door te kunnen stromen naar jouw ideale functie. Hier helpen wij je graag bij! In dit artikel hebben wij namelijk een aantal tips voor je op een rij gezet, waarmee jij de perfecte baan vindt die bij je past. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

Wat is je doel?

Bedenk eerst voor jezelf wat je doel is en hoe jouw ideale baan er uit ziet. Dit betekent dat je voor jezelf verzint in welke branche je zou willen werken, zoals bijvoorbeeld detachering zorg of bij de overheid. Vervolgens kun je je inbeelden bij wat voor een functie binnen deze branche je interesses liggen. Ben je bijvoorbeeld graag aan het werk binnen een team of liever zelfstandig? En wil je werken bij een grote of juist een kleine organisatie? Schrijf desnoods voor jezelf deze dingen op of maak een moodboard.

Wat zijn je kwaliteiten?

Verder is het goed om in kaart te brengen wat nu precies jouw kwaliteiten zijn. Waar ben je goed in en wat vind je leuk om te doen? Als je hier goed over nadenkt, kun je vervolgens een functie vinden dat hier bij past. Ben je bijvoorbeeld goed in rekenen? Dan is een baan binnen de economie wel wat voor jou. Of ben je liever bezig met mensen verzorgen en helpen? Dan vind je wellicht een functie die bij jou past in de zorg via Joinuz. Als je nog niet goed weet wat je kwaliteiten en interesses precies zijn, kun je er voor kiezen om een persoonlijkheidstest of een beroepstest te laten doen. Zo krijg je een beter inzicht in jouw kwaliteiten en hoe deze aansluiten op diverse branches.