Hoe maak je professionele offertes voor jouw producten of diensten?

Facturatieoffice

Kun je een goed beeld krijgen van het bedrijf waarmee je te maken hebt via offertes? Jazeker! Naast de manier waarop een bedrijf informatie verschaft, is er ook duidelijk te zien aan documenten hoe een bedrijf werkt. Als een offerte er strak en helder uitziet, en voorzien is van alle relevante gegevens, dan zal dit een positieve uitwerking hebben op de manier hoe jij dit bedrijf ziet.

Facturatieoffice

Tips voor professionele offertes

Als jij indruk wil maken als bedrijf, en ervoor wil zorgen dat klanten bij je terug blijven komen, is het belangrijk dat je professionele documenten maakt en offertes maakt die uitstralen wat jij wil. Hieronder hebben we een paar punten genoteerd die enorm helpen bij dit proces.

Herkenbaarheid creëren

Het is tegenwoordig enorm belangrijk dat je herkenbaar bent als bedrijf. Ieder bedrijf heeft wel een eigen logo en misschien zelfs wel belangrijke kleuren waarmee ze vaak werken. Het is dan ook slim om je bedrijfsdocumenten te voorzien van jouw eigen logo en je eigen huisstijl. Gebruik jij in je logo bijvoorbeeld de kleuren blauw en rood? Voer dat dan door op je documenten. Administratie software als Facturatie Office biedt tal mogelijkheden om jouw documenten te personaliseren en te werken aan je eigen huisstijl.

Documenten omzetten

Heb je er ooit op gelet hoe veel tijd er al met al zit in het opstellen van zakelijke documenten als offertes en facturen? Vooral omdat deze bezigheid een terugkerende situatie is, kun je onder de streep op jaarbasis veel te veel tijd kwijt zijn aan dit soort werk. Management software neemt je dit werk uit handen. Daarbij komt dat je, wanneer de offerte is goedgekeurd, in een enkele klik die offerte kan omzetten in een factuur en die weer kan verzenden. Veel sneller dus dan de ouderwetse handmatige manier.

Visualiseer je onderneming

Een ander bekend voordeel van offertes maken met online facturatie software is dat dit soort programma’s je een overzicht bieden in een dashboard. Je kunt dus ieder aspect van je onderneming voor je zien, in de vorm van grafieken, tabellen en lijsten. Ook je voorraadniveau is in een enkele blik op je scherm gecheckt. Je kunt dus veel visueler werken, wat zorgt voor meer inzicht en begrip in de bedrijfsprocessen.

Online offertes maken is dus wat ieder bedrijf tegenwoordig zou moeten doen. Een bekende, goed werkende optie om al je administratie te automatiseren is Facturatie Office. Gratis te gebruiken, en ontwikkeld om jou als ondernemer het zo makkelijk mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *