Hoe kom je op een doelgerichte wijze tot een planning?

Plannen, de één heeft er een aangeboren talent voor en de ander bakt er helemaal niks van. Het is een vaardigheid die maar al te belangrijk is wanneer je dromen en doelen wilt verwezenlijken en succesvol wilt zijn in je leven. Een vaardigheid waar sommigen maar lastig beter in lijken te worden. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die het zelfs voor de meest hopeloze gevallen mogelijk maakt om tot een goede en doelgerichte planning te komen. Maar wat voor een manieren zijn dat?

Plannen volgens de scrum werkwijze

Wanneer je graag beter wilt leren plannen is het goed om te overwegen om met een agile werkwijze zoals scrum aan de slag te gaan. Dit is een moderne werkwijze die veel in het bedrijfsleven, op scholen en zelfs in de privé sfeer wordt gebruikt. Het is een simpele manier om structuur aan te brengen in je plannen en helpt je om je dromen en doelen te verwezenlijken. Met scrumartikelen maak je eenvoudig een overzichtelijke planning, breng je je doelen in kaart en categoriseer je je taken. Plannen is nog nooit zo makkelijk en overzichtelijk geweest als met scrum. Er zijn verschillende soorten artikelen waarmee je aan de slag kunt, waarvan we er eentje verder zullen uitlichten. 

Plannen aan de hand van poker kaarten

Een speelse manier om snel tot een doelgerichte planning te komen is met behulp van de scrum planning poker kaarten. Dit is een set pokerkaarten met een aantal getallen die de hoeveelheid inspanning van een bepaalde taak symboliseren. Daarnaast bevat de set een kaart met vraagteken en een kop koffie. De scrum poker kaarten zijn een leuke en doelgerichte manier om tot een planning te komen. Er zijn slechts 4 spelers voor nodig en een overzichtelijke planning is in een handomdraai gemaakt. Ontzettend leuk om te gebruiken op de werkvloer maar kan zeker ook in de privésferen worden ingezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *