Drie manieren om de werknemersmotivatie te verhogen

Wanneer een onderneming beschikt over gemotiveerd personeel, dan kan er genoten worden van een aantal waardevolle voordelen. Denk hierbij aan een lager ziekteverzuim en personeelsverloop, betere relaties tussen het management en werknemers, een verhoogd werknemersproductiviteit en betere prestaties van het gehele team. Om te werken aan de motivatie binnen je onderneming, maak gebruik van de volgende tips! 

Zorg voor het goede voorbeeld

Als leidinggevende is het van essentieel belang dat de juiste houding wordt aangenomen en het goede voorbeeld wordt gegeven. Hierbij speelt communicatie een belangrijke rol, om ervoor te zorgen dat werknemers zich een onderdeel voelen van de missie en visie van de onderneming. Door aandachtig te luisteren naar ieders mening en teamleden deel uit te laten maken van medebeslissingsprocedures, bestaat er een goede kans dat de werknemersmotivatie wordt verhoogd en zullen ze zich meer gewaardeerd voelen. Wil je weten over hoe je meer invulling kunt geven aan het motivatievermogen van je werknemers, zoek dan eens op het scarf model voor informatie omtrent een managementmodel over motivatie.

Deel het succes van de onderneming met de werknemers

Een van de beste methoden om de motivatie van het team te verhogen, is door ervoor te zorgen dat prestaties en productiviteit worden gekoppeld aan de winstdeling van het bedrijf. Een winstdelingsplan is een krachtig instrument om de identificatie van werknemers met het succes van je onderneming te bevorderen. Aangezien het succes van een onderneming vrijwel geheel afhangt van het team, is het belangrijk dat iedereen gericht is op winst en daar de vruchten van kan plukken!

Een bedrijfscultuur van autonomie en keuzevrijheid

Wanneer werknemers met plezier werken, dan zullen ze in de meeste gevallen hun werk beter uitvoeren. Het is als ondernemer daarom belangrijk om voorwaarden te scheppen die ervoor zorgen dat werknemers meer autonomie krijgen en kunnen kiezen wat ze doen en met wie. Dit schept meer vertrouwen onder de werknemers en geeft hen meer verantwoordelijkheden. Wanneer werknemers  invulling kunnen geven aan de manier waarop ze werken, dan zullen ze doorgaans in staat zijn om het werk beter te doen en meer voor elkaar te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *