Deze producten uit Nederland gaan mee op internationaal transport

Transport

Nederland importeert producten, maar exporteert nog veel meer. We zijn een land dat veel produceert voor het buitenland. Al deze producten gaan op internationaal transport mee en worden verkocht aan de rest van Europa of zelfs de Verenigde Staten en landen in Azië. Dit gebeurt via vrachtwagens, boten of zelfs vliegtuigen, al zien we die laatste wel het minst als het gaat om transport vanuit Nederland.

Welke producten exporteert Nederland?

Allereerst exporteert Nederland veel landbouwproducten. Een groot deel van wat onze boeren produceren, gaat naar het buitenland. Slechts een klein deel wordt verkocht en geconsumeerd in Nederland. Wij exporteren als land bijvoorbeeld veel groente en fruit de niet groeien of moeilijk groeien in andere landen. 

Maar de export van voeding is niet de grootste handel die wij voeren met het buitenland. De meest voorkomende export zal je wellicht verbazen. Nederlanders exporteren namelijk erg veel machines en apparaten.

Transportbedrijf

Wat voor machines?

Dat kunnen eindeloos veel soorten machines en apparaten zijn maar als het Nederland betreft, exporteren wij met name machines die gebruikt worden voor de voedingsmiddelenindustrie. We exporteren als land ook veel chipmachines. 

De meest geëxporteerde producten in Nederland zijn:

  • voeding en dranken
  • machines en apparaten
  • chemische producten
  • fabricaten
  • natuurproducten en grondstoffen

Natuurlijk importeert Nederland ook producten, al is onze export groter dan de import. We importeren onder andere fruit en groente die hier moeilijk groeien. In de winter komen onze aardbeien en sinaasappels bijvoorbeeld vaak uit Spanje.