De voordelen van alt tags

alt tekst seo

Heb je een webshop waarop je producten verkoopt? Dan heb je waarschijnlijk weleens over de term ‘alt tekst’ gehoord. Anderen woorden voor alt tekst zijn ‘alt-beschrijving’ en ‘alt-attribuut’. In dit artikel ga ik je meer vertellen over wat alt tags nou eigenlijk precies zijn en waarom het er voor zorgt dat de producten van je webshop beter vindbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van alt teksten voor seo?

Het gebruiken van alt-teksten is één van de factoren die bijdragen aan je vindbaarheid in Google. Aangezien jij waarschijnlijk veel bezoekers op je website wilt krijgen via Google, omdat je zoveel mogelijk producten wilt verkopen, is het van belang dat je rekening houdt met alle aspecten die invloed hebben op de seo van je webshop.

Een alt tekst seo kun je bij afbeeldingen plaatsen met als doel een webpagina beter te optimaliseren voor Google. Naast de content en de bestandsnaam van de gebruikte afbeelding kun je namelijk ook in de alt tekst het zoekwoord verwerken. Google weet dan dus beter waar je webshop of product over gaat.

Jij kunt je concurrenten een stapje voor zijn door alt teksten te gebruiken. De meeste marketeers en webshop-eigenaren vergeten deze stap namelijk of denken zelfs dat het niet belangrijk is. Toch kan je met een alt tekst duidelijk weergeven waar een bepaalde afbeelding over gaat en wat er te zien is. De bezoekers van je webshop zullen de alt teksten niet altijd zien, maar Google zal het zeker waarderen. Tevens verschijnt de alt tekst wanneer een productafbeelding niet kan worden geladen. Als dit gebeurt, kunnen bezoekers dus alsnog een beeld krijgen van de pagina-inhoud.

alt tekst seo

Bovendien kun je door het gebruiken van alt teksten makkelijker worden opgenomen in de zoekresultaten van Google met je afbeeldingen. Het helpt namelijk crawlers en zoekmachines je afbeeldingen makkelijker te indexeren.

Het belangrijkste aspect van seo is dat de content die je schrijft waardevol is. Er zijn nog tal van dingen die je met je website kunt doen om hoger en makkelijker te scoren in Google. Daarom raad ik je zeker aan je afbeeldingen te optimaliseren, maar niet te vergeten dat alt teksten niet de kernfocus horen te zijn van je seo-strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *