Een gevoel van veiligheid is belangrijk. Je kunt dit op verschillende manieren bereiken. Een optie is door camera’s te installeren. Camerabewaking is relatief betaalbaar en zorgt ervoor dat je huis, winkel of bedrijfspand goed beveiligd is tegen diefstal. Een dief zal immers wel twee keer nadenken voor hij ergens inbreekt waar het vol hangt met camera’s. Camerabewaking heeft voor- en nadelen.

camerabewaking

Voordelen

Allereerst helpen camera’s natuurlijk dieven tegen te houden. Er wordt minder ingebroken in panden waarvan bekend is dat er camera’s hangen. Wordt er toch ingebroken? Dan kan de politie de beelden gebruiken om daders te identificeren. De kwaliteit van de camera’s is dan belangrijk. Daarnaast kunnen de panden om je heen of de buren ook baat hebben bij jouw camera’s. Een win-win-situatie dus! Je kunt bovendien live camerabewaking inschakelen. Daarmee worden beelden direct doorgestuurd naar een alarmcentrale en als er dus iets gebeurt kan er ook meteen actie worden ondernomen.

Nadelen van camera’s

camerabewaking

Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen te noemen als het gaat om camerabewaking. Allereerst is het goed om te realiseren dat er veel wetten zijn in Nederland als het gaat om camera’s. Er moet wel noodzaak zijn voor het ophangen van de camera’s. Daarnaast mag je de camera’s niet zomaar richten op het erf van een ander dus als je camera’s voor de deur wil dan heb je al snel het probleem dat ook de stoep van de buren te zien is.