De achtergrond van Tesla

Wie kent het merk Tesla tegenwoordig niet? Je hoeft nieuwswebsites of sociale media maar te openen en je ziet verschillende berichten over dit razend populaire merk. Dit is natuurlijk erg interessant, maar veel mensen weten niets over de geschiedenis van Tesla. Om deze reden nemen we je in dit artikel mee naar de oprichting van het merk en de verschillende veranderingen die het heeft doorgemaakt. 

Het begin van de elektrische auto

In 2003 werd Tesla opgericht door Marc Tarpenning en Martin Eberhard om voor het eerste een elektrische auto op de markt te brengen. Een jaar later werd er door de bekende Elon Musk in het bedrijf geïnvesteerd. Hij zorgt ervoor dat het vervangen van de traditionele auto, door de elektrische auto de missie van Tesla wordt. 

Kredietcrisis

Vlak voordat de kredietcrisis begon was Tesla een bedrijf met 260 medewerkers. Tegen het einde van 2008 werd Tesla geraakt door de kredietcrisis. Hierop volgend investeerde Elon Musk zijn volledige privévermogen in Tesla. Hierdoor was het voor het bedrijf mogelijk om voort te bestaan. In 2013 raakt het echter toch opnieuw in een crisis. Ditmaal doordat ze niet in staat zijn om reserveringen daadwerkelijk te verkopen. Dit hebben ze opgevangen door een salesteam op te zetten en een samenwerking met Google te realiseren.

Meer dan alleen auto’s

Wat veel mensen niet weten is dat Tesla niet alleen een Amerikaanse producent is van elektrische auto’s, maar ook van elektrische vrachtauto’s, energieopslagsystemen voor industrie, huizen en elektriciteitsnetwerken en zonnebanken. Daarnaast onderhouden ze natuurlijk een wereldwijd netwerk van verschillende verkooppunten. Dit doen ze om de voertuigen te kunnen verkopen aan een zo breed mogelijk publiek. Ook heeft Tesla een eigen netwerk van oplaadpunten.

Uniek design De elektrische auto’s van Tesla zijn zo herkenbaar omdat ze een uniek design hebben. Hierdoor zullen ze nooit hetzelfde ogen als andere elektrische auto’s. Zet bijvoorbeeld een Tesla Model Y en Ford Mustang Mach E naast elkaar en je herkent direct de Tesla. De elektrische auto van Tesla is super gestroomlijnd. Hier is in het volledige design van de auto rekening mee gehouden. Zo steekt er behalve de buitenspiegels niks uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *