Volgens deskundigen zal het jaar 2020 een crisisjaar worden voor Nederland en heel Europa. De deskundigen hebben de boeken doorgepluisd van de banken en zijn tot deze conclusie gekomen. Bestebank.org ging ook op onderzoek uit, in feite is de Duitse bank al failliet. Een crisis zoals nu gaande is met het coronavirus zal de bank niet overleven, er zal net als in 2008 een schuldencrisis ontstaan waarbij de kleine bedrijven om zullen vallen.  

Economie

De schulden bubbel wordt doorgeprikt 

Een nieuwe periode is begonnen van financiële repressie om de grote schuldencrisis te bestrijden. Bedrijven die bankroet zijn worden gered door de overheid door ze van geld te voorzien. Er is bekend geworden dat er 6 biljoen in de Amerikaanse economie zal worden gepompt om deze in stand te houden. De economie zal wereldwijd op slot gaan, hierdoor worden schuldproblemen duidelijk in kaart gebracht. Er wordt ook verwacht dat er een kapitaalvlucht wordt gedaan naar goud en cryptomunten. 

Beleggen

Verschillende soorten krediet 

Ieder krediet kan een andere uitwerking hebben op de economie, wanneer de schuld wordt gebruikt voor productieve doeleinden is de schuld niet direct slecht. Helaas is het niet altijd duidelijk of de schuld voor consumptie is bedoeld of voor andere doeleinden. Een lening die wordt gebruikt voor productieve doeleinden kan winst opleveren, met als doel toekomstige inkomsten te werven. Het bouwen van bijvoorbeeld een fabriek kan voor flinke winsten zorgen, investeren in gereedschappen die het werk makkelijker en eenvoudiger maken kunnen ook geld opleveren. Zo investeert Bestebank.org in kennis voor de lezer om altijd en overal op de hoogte te kunnen blijven.