Brouwerij? Zorg dan voor een fraaie bierverpakking

bierverpakkingen

Sta jij aan het hoofd van een bierbrouwerij? Of ben je op een andere manier actief in de bierindustrie? Dan is het straks, nadat je een partij bier hebt gebrouwen, de vraag op welke manier je dit eigenlijk aan de man gaat brengen. Ja, je verpakt het waarschijnlijk in flessen, maar dan? Als je het te ‘bloot’ en te saai vindt om deze flessen als losse attributen naar je afnemers op te sturen, dan is het een aanbeveling waard om voor bierverpakkingen van karton te gaan. Hieronder lees je eerst waarom verpakkingen überhaupt belangrijk zijn. Vervolgens lees je wat de voordelen zijn van karton als verpakkingsmateriaal.

bierverpakkingen

De functies van verpakkingen in het algemeen

Als je een product koopt, komt dit bijna altijd in een verpakking. Ook bij bier is dat het geval. Uiteraard zijn hier veel goede redenen voor, te weten:

• Een verpakking beschermt je product tegen onder meer stof, (regen)water en bacteriën.

• Mocht tijdens het transport het product vallen of stoten, dan biedt de verpakking bescherming.

• Een verpakking houdt producten netjes bij elkaar. In de bierindustrie gaat het dan vaak om een vastgesteld aantal flesjes.

• Als je een ware verpakkingsspecialist vindt, dan kun je de verpakking laten voorzien van promotie-uitingen, maar ook van zakelijke informatie over het product.

bierverpakkingen

Waarom karton zo’n goed verpakkingsmateriaal is

Nu we weten dat verpakkingen überhaupt belangrijk zijn, is het tijd om te kiezen voor een bepaald type verpakking. Vaak blijkt dat de voorkeur uitgaat naar karton. Dit heeft de volgende oorzaken:

• Karton is een materiaal dat relatief makkelijk (en goedkoop) te bedrukken is, ongeacht of dit om promotionele redenen is of om productinformatie op te tonen.

• Karton is een materiaal waarop bacteriën zich moeilijk nestelen en waarop ze ook niet goed overleven. Daarmee is karton beter voor de hygiëne dan plastic.• Karton is beter voor het milieu dan plastic.