Amazon is sinds deze maand actief in Nederland. Waar Amazon.nl eerst enkel boeken verkocht en Amazon Nederland verder als een provincie van Duitsland beschouwde kun je nu verschillende product categorieën kopen en verkopen  via Amazon in Nederland. Amazon is bekend om haar lage prijzen en groot bereik.

Een extra marktplaats in Nederland

Zoals we net al vertelde is Amazon groot geworden omdat het platform van alle marktplaatsen de laagste prijzen aanbiedt. Waar een Coolblue bijvoorbeeld bekend is geworden door zijn klantvriendelijkheid zo heeft Amazon prijs als grootste unique selling point of wel USP. Coolblue? Ja dat is waar, andere marktplaatsen in Nederland krijgen er met Amazon een geduchte concurrent bij. Volgens groot onderzoek is er nog plek in Nederland voor één groot platform. Deze plek lijkt Amazon nu ingenomen te hebben. Op dit moment is Coolblue de grootste verkopende partij in Nederland. Andere grote marktplaatsen die Coolblue op gepaste afstand volgen zijn Bol.com en Marktplaats.nl. De verwachting is dat Amazon.nl de plek aan de kop samen met Coolblue gaat delen. De overige marktplaatsen zullen op gepaste afstand blijven volgen.

Verkopen op Amazon

Naast kansen om producten te kopen tegen lage prijzen voor consumenten biedt de komst van Amazon naar Nederland ook kansen voor veel ondernemers. Wanneer je er vroeg bij bent met verkopen op Amazon kun je als kleine ondernemer snel een hoge positie bereiken in de organische resultaten van deze verkoop reus. Verkopen op Amazon is niet makkelijk en brengt veel risico’s met zich mee. Wij adviseren daarom ook om voordat je begint je goed in te lezen in de werkwijze van Amazon en de risico’s die verkopen via dit platform met zich meebrengt. Het is daarbij ook aan te raden contact op te nemen met een bureau dat jou kan ondersteunen in jouw eerste stappen als verkoper op Amazon.nl.